Uitgaan in wageningen: een gids voor een leuke avond

Wageningen, je kent het misschien als de stad van de universiteit en research, maar wist je dat het ook een bruisend nachtleven heeft? Of je nu student bent of gewoon op zoek naar een leuke avond uit, wageningen heeft veel te bieden. In deze gids nemen we je mee langs de beste plekken om uit te gaan in deze levendige stad.

De beste bars en cafés

1. Café loburg

Café loburg is een begrip in wageningen. Deze plek is perfect voor een ontspannen avond met vrienden. Hier kun je genieten van live muziek, quizavonden en borrelplanken. Ze hebben een breed scala aan bieren en wijnen, dus voor ieder wat wils.

2. ’t gat in de markt

Dit café bevindt zich in het hart van Wageningen. Het is een populaire ontmoetingsplek voor studenten en locals. ’t Gat in de Markt staat bekend om zijn gezellige sfeer, goede muziek en uitgebreide drankenkaart. Probeer zeker hun huisgemaakte bitterballen!

3. Rad van wageningen

Voor degenen die van een ouderwetse kroegsfeer houden, is het Rad van Wageningen een uitstekende keuze. Dit café biedt een authentieke sfeer met een uitnodigend interieur. Het is de perfecte plek om een biertje te drinken en een potje biljart te spelen.

Clubs en nachtleven

1. Club w

Club W is dé plek voor iedereen die van dansen houdt. Met regelmatige themafeesten en dj-avonden is er altijd wel iets gaande. De club trekt een gevarieerd publiek, van studenten tot young professionals. Zorg dat je er vroeg bij bent, want het kan behoorlijk druk worden.

2. Enzo lounge & clubbing

Enzo lounge & clubbing biedt een stijlvolle setting voor een nacht vol dans en plezier. Deze club heeft een modern interieur en speelt een mix van top 40-hits, house en r&b. Wil je een vip-ervaring? Boek dan een van hun luxe lounges.

3. The spot

The Spot is een relatief nieuwe toevoeging aan Wageningen’s nachtleven, maar heeft al snel een reputatie opgebouwd. De club richt zich op elektronische muziek en heeft vaak gast-dj’s en live-optredens. Het industriële decor en de lasershows maken elke avond hier onvergetelijk.

Eten na het uitgaan

Na een avondje stappen krijg je ongetwijfeld trek. Gelukkig zijn er genoeg opties in Wageningen om je honger te stillen.

1. Ali baba shoarma

Ali baba shoarma is een populaire late-night spot onder studenten. Hier kun je genieten van heerlijke shoarma, falafel en andere midden-oosterse delicatessen. Perfect voor een snelle hap na het dansen.

2. Pizzeria italia

Als je zin hebt in pizza, dan is Pizzeria Italia de place to be. Deze pizzeria is tot laat geopend en biedt een breed scala aan pizza’s en pasta’s. Hun margherita is een klassieker die je moet proberen.

3. Kebab house

Kebab House biedt een scala aan Turkse gerechten en is ideaal voor een late night snack. Van döner kebab tot kapsalon, je vindt hier alles wat je nodig hebt om die late-night cravings te bevredigen.

Evenementen en festivals

Wageningen is niet alleen leuk voor een avondje uit; het organiseert ook tal van evenementen en festivals door het jaar heen.

1. Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival in Wageningen is een van de grootste evenementen van de stad. Op 5 mei wordt de bevrijding van Nederland gevierd met optredens van bekende artiesten, activiteiten en een vuurwerkshow. Mis dit spektakel niet!

2. Jazz in wageningen

Voor de liefhebbers van jazzmuziek is Jazz in Wageningen een must. Dit festival trekt jaarlijks grote namen uit de jazzwereld en biedt een week lang concerten, workshops en jamsessies.

3. Popronde wageningen

Popronde is een reizend muziekfestival dat door meerdere steden in Nederland trekt, inclusief Wageningen. Het festival biedt een platform voor opkomende bands en artiesten om hun muziek aan het publiek te presenteren. Verwacht een avond vol verrassingen en nieuwe muzikale ontdekkingen.

Uitgaan in wageningen biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een rustig café, een bruisende club of een lekker hapje na het stappen. Met een verscheidenheid aan locaties en evenementen is er altijd wel iets te doen. Dus trek je dansschoenen aan en ontdek het nachtleven van wageningen!

Gerelateerde artikelen